Лирически отклонения

Space Truckin’

In Uncategorized on December 7, 2009 at 9:45 pm

Добре, не мисля смислено.

Всъщност и не говоря смислено.

А за писането няма даже и да споменавам.

Просто мечтая отново за своите си светове, които макар от край време да се въртят по неопределена орбита около съзнанието ми, ги чувствам все пак на светлинни години от реалността. Но мечтата е мечта точно за това – за да пътуваме с ракета на зиг-заг между звездите и да се опитаме да я стигне.

Смятам, че в момента съм попаднал в някаква мъглявина. Колко е красива… Но пък тези задушаващи газове ще разядат материала, от който е направена ракетата (като гледам – корк), което значи безкрайна левитация в космическото пространсто.

Току-виж съм попаднал ив някой метеоритен пояс. Там живеят титаните от старогръцката митология, знаеш ли? И ме замерят с метеорити, опитвайки се да ме уцелят, но няма да им се дам, не. Е, може и да претърпя някое крушение, може да спикам някой от резервоарите, но какво пък. А и сега работя върху делтаплан за космическо летене.

И така, ако някой титан ме учули фатално и разбие корковата ми ракета на парчета, ще се кача на делтаплана и, подхванат от вятъра на вселената, ще стигна до където си искам. Ще се кача на някоя комета и ще изживея своите мечти в сублимен миг, преди да изгоря в ледените пламъци на пътуващото тяло.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: